Ofte stillede spørgsmål.

Reparerer i alle slags smykker?
Som udgangspunkt ja, men smykker i uædle materialer kan være vanskelige at reparere og kan sjældent betale sig.

Hvad koster det at reparere et smykke?
Selvom der findes standart priser for f.eks. lodning og limning. Er alle priser ligesom smykkerne og skaderne unikke, alt efter hvor lang tid guldsmeden skal bruge på arbejdet, materialer der skal bruges til reparationen m.m. Kom ind i en af vores afdelinger med smykket og vi kan give dig en pris enten med det samme eller et par dage efter. 

Hvad er garantien på mit nyindkøbte eller reparerede smykke?
Der er som udgangspunkt ikke garanti på smykker, fordi det drejer sig om relativt skrøbelige personlige ting, der opbevares og behandles meget forskelligt fra person til person. Du har selvfølgelig to års reklamationsret.

Hvordan skal jeg behandle mit forgyldte smykke?
Forgyldte smykker er typisk sølv der er belagt med et tyndt lag guld af høj karat. Denne belægning kan slides af, men ved korrekt brug kan den vare i mange år. Ungå brug af cremer, parfume og andre kemikalier direkte på smykket. Og som med andre smykker anbefaler vi at smykket tages af ved manuelt eller snavset arbejde. 

Køber i guld og sølv?
Ja. Vi køber guld i forskellig karat f.eks. 8, 14, 18, 24 og sterling sølv som vi omsmelter. Vi køber ikke ædelsten. Findes der ikke et godkendt stempel på genstanden laver vi en syreprøve for at fastslå ægthed og karat.

Dit gamle guld, kan bruges på tre måder:

  1. Vi kan lave nye smykker ud af det
  2. Du kan sælge det til os og modtage pengene
  3. Du kan sælge det i forbindelse med, at du køber noget nyt hos os og på den måde få guldets værdi + 20% ekstra, i rabat på dit køb.  

Reparerer i alle slags ure?
Som udgangspunkt ja , hvis og såfremt urene ikke er totalskadede eller udgået af produktion. Det fortæller, vi når vi laver et tilbud på reparationen.

Hvad koster det at reparere et ur?
Prisen varierer alt efter skaderene, da prisen bestemmes udfra den tid urmageren skal bruge på uret, hvilket materiale der arbejdes med, samt eventuelle reservedele der skal bestilles. Derfor tilbyder vi et gratis pristilbud. Du skal bare komme ind i en af vores butikker med uret også får du et pristilbud enten med det samme eller i løbet af et par dage. Hvis du har et større stueur, kan urmageren komme ud til dig og se på uret.

Hvad er garantien på mit nyindkøbte eller reparerede ur?
Der ydes 2 års garanti på alle urværker. Som udgangspunkt yder vi 6 måneders garanti på reparationsarbejde, men der ydes også individuelle garantier alt efter uretype/mærke, urets alder og reparationens art. Du har selvfølgelig altid to års reklamationsret, på alle varer købt i vores butikker. 

Hvor langt tid holder et batteri?
Der kan være stor forskel på hvor langt tid et batteri kan holde. Det påvirkes typisk af, hvilke funktioner uret har f.eks. Sekundviser og dato. Derudover kan det blive påvirket af hvordan uret bliver opbevaret. Derfor siger vi, at et batteri skal holde ihvertfald et år.

Når vi skifter batterier i vandtætte ure spørger vi altid ind til om urene bruges i vandet. Har man f.eks købt sig et 100m vandtæt ur, og ønsker man at bruge det til svømning fortsat, skal uret have sig en tryktest, som minimum når batteriet bliver udskiftet.

Dette sikrer vi finder evt. utætheder v. Pakning, krone eller glas, så du, som kunde, ikke får en dårlig oplevelse og et vådt ur. Ønsker du ikke at bruge de ekstra penge på en tryktesten, er det helt i orden, vi kan bare ikke garantere vandtætheden andet end til normalt brug, såsom håndvask og regnvejr

Vandtætheden måles ofte i ATM eller bar. 1 ATM svare ca. Til 10 meters dybde. Et ur med en vandtæthed på 3 ATM betyder derfor at uret er vandtæt til 30 meters dybde.

3 ATM: Vandtæt til 30 meters dybde. Uret kan tåle regn og vandsprøjt, men tåler ikke at komme med i bad eller svømning.

5 ATM: Vandtæt til 50 meters dybde. Uret kan tåle regn og vandsprøjt og kan nu også tåle at komme med i badet

10 ATM: Vandtæt til 100 meters dybde. Uret kan nu bruges til svømning og snorkling.

20 ATM: Vandtæt til 200 meters dybde. Uret kan nu bruges til dykning med udstyr.

Ved en tryktest bliver uret prøvet i et vacum og under tryk og sikre derfor, at uret er vandtæt til den påskrevne dybde. Prisen variere afhængigt at uret. Ved tryktest medfølger et certifikat og 6 måneders garanti på vandtætheden.

Hvorlænge holder en urrem?
Alt imellem 6 måneder til 5 år. Det er meget individuelt. Det kommer an på mange ting som f.eks. urremmens materiale, tykkelse og kvalitet, hvormeget uret bliver brugt og hvordan, mængden af syre og fedt i bærerens hud m.m.
De fleste urremme skiftes hvert 1-2 år.

Kan jeg bytte smykker og ure købt hos jer?
Ja vi bytter i 30 dage landsdækkende i brancheforeningens ca. 300 butikker
Se listen her: guldsmed.dk

Reklamationsret
Reklamationsretten gælder defekter og skader der var til stede på købstidspunktet. I tvivlstilfælde er du altid velkommen til at komme ind, så ser vi på det. Husk at tage uret/smykket og garantibevis/bon/byttemærke med.  

Følg @Ureguldsoelv på Instagram

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 10222423900721886